fredag 24 oktober 2008

Om man inte har jobb..

..skapar man sig heter det ju. Och det stämmer. Det har jag erfarenhetsmässigt tagit reda på.

Igår kväll hann jag med och pyssla lite mitt i allt övertidsjobbande på jobbet. Äntligen lite tid för mig själv. Ett ypperligt tillfälle att varva er och ladda mina batterier.

Jag satt i lugn och ro och pysslade när ett scenario inträffar som skulle kunna platsa i en riktigt läskig skräckfilm.

Jag sträcker mig efter något och känner att jag nuddar något med armen. I slow motion ser jag den stora lådan med brads börja välta över skrivbordskanten. Jag ser på medan den långsamt trillar i golvet och bradsen sprids hälften på golvet och den andra hälften över en långhårig och tovig fårskinnsfäll. Det är värre än en skräckfilm! Känslan går ej att beskriva.

Så det blev inget pysslande för min del den kvällen. Vet ni hur svårt och frustrerande det är att plocka miljoner brads ur en fårskinnsfäll? Det är då man önskar att man endast hade jättestora brads.

Nu har jag en låda fylld med en halv liter gott och blandade brads som behöver sorteras. Gissa om det var några väl valda ord som ville hoppa ur munnen.

Dessutom såg jag 10 minuter innan att lådan stod tokigt till så jag flyttade in den och stängde den. Men en liten stund senare skulle jag ha en brads så jag öppnade, tog en, ställde tillbaka den men stängde aldrig. Så jag var medveten om faran. Det är mest det som retar mig.

Men imorgon är det mässa. Då kan jag köpa ny brads så behöver jag inte sortera de gamla...

3 kommentarer :

Annelie sa...

Jag ser mig det hela framför mig och lovar mig själv att bli duktigare på att stänga min egen bradslåda bättre.

Vi ses i Karlstad. Vi dyker upp på söndag!

Kram

Lillemor sa...

Gaaaahhh! Vilken MARDRÖM!!! Vilken tur att du ska på mässa o kan köpa sprillans nya! ;o) (Tack för ett gott skratt!) Är avis på dig som får träffa alla trevliga mässutställare o längtar tills vi träffas igen!!
KRAM Lillemor

Annelie sa...

Kul att ses igen! Blev det några brads?
Fanns ju massor att handla. Jag är mycket nöjd med allt jag fick med mig hem, men plånboken skriker ;-) Som det ska vara efter en mässa alltså.

KRAM